Impregneren / Hydrofoberen

Regenwater is een ramp voor gebouwen en gevels. Regenwater zorgt er namelijk voor dat de gevel door en door nat wordt en dit levert uiteindelijk ook veel schade op. Dit onzichtbare proces zorgt er voor dat, bijvoorbeeld over een periode van een uur, bij regenval in een poreuze steen circa 11,5 kilo water per m2 kan worden opgenomen. Het gevolg van een gevel die veel vocht opgenomen heeft  is het energieverlies (verlies van warmte-isolatie) en een nog  veel sterkere verwering van de gevelstenen (vuilafzetting, vorstschade, mos, algen, zwammen, schimmels en krimpscheuren).

Het door ons gebruikte impregneermiddel is milieuvriendelijk en laat geen filmlaag achter op de gevel en is daardoor onzichtbaar.

De oplossing is de gevel te impregneren met een hydrofoberend product. Hydrofoberen is een behandelingsmethode waarmee gevels en muren waterafstotend worden gemaakt. Het is een preventieve maatregel tegen het indringen van vocht en vuil. Deze kunnen zich immers moeilijk hechten aan waterafstotende ondergronden. 

De voordelen van  hydrofoberen:

  • Als u de gevel laat impregneren, kan de gevel geen water meer opnemen. 
  • Voorkomen vorstschade
  • Voorkomen van vochtvlekken
  • Vertraging van mos en algen op uw gevel
  • Isolatiebevordering
  • Voorkomen uitslag gevel o.a. van cementuitslag, kalkuitslag en zoutuitslag

Het heeft alleen zin om uw gevel te laten hydrofoberen, als deze in goede staat verkeert. 

         
Voorbeeld foto impregneren / hydrofoberen          Waterafstotende werking ná impregneren